- Gyakran ismételt kérdések -

Igen, van, hiszen nagyon fontos az első benyomás, a szimpátia és a tanár magyarázatának érthetősége. A telefonos egyeztetés után, a megbeszélt időpont tükrében a szülő emailben megkapja az első órához szükséges belépési linket. Az óra megtartása után, telefonon egyeztetünk és találjuk ki közösen, hogy lesz-e közös munka.

Az órák minden esetben minimum 60 percesek, de van lehetőség 90 perces óra igénylésére is.

Egy GDPR nyilatkozat kitöltése és a fix időpont egyeztetése után, az adott hónapra megküldöm az órához szükséges belépési linkeket, majd megkezdődik a közös munka.

A fizetés, egyben az egész hónapra, előre történik 1-2 hetes fizetési határidővel. A számla e-mailben érkezik a szülő által megjelölt e-mail címre.
A megegyezés után keressük meg a legmegfelelőbb alkalmat az órára. Ez fixen, minden héten ugyanakkor van. Amennyiben tanév elején kezdjük meg a közös munkát, úgy szükséges a gyermek órarendjéről és egyéb elfoglaltságainak időpontjáról tudnom, hogy ezek alapján össze tudjam állítani a saját órarendemet.

Minden hónap végén egy beszámoló e-mailben jelzek a haladás üteméről és "számolok" el az előre kifizetett órákkal.

Célszerű, ha van egy saját füzetünk, amibe dolgozhatunk. Mindig szükséges előre tudnom, hogy a tanuló mely tankönyvcsaládból dolgozik, hiszen az a könyv nekem is meg kell legyen, hogy ki tudjam vetíteni az órán.

A felvételiseknek minden hónap elején e-mailben megküldöm az adott hónapra szükséges nyomtatnivalót, így mindig csak az kell, hogy azok ott legyenek a tanórán. Célszerű ezeknek 1-1 mappát előkészíteni, annak érdekében, hogy a gyerekek is nyomon tudják követni a haladás ütemét.

Egyéni óra: Amennyiben a gyermek nem lázas beteg, és részt tud venni az órán, úgy egyeztetés után, akár a délelőtt folyamán is megtarthatjuk az órát. Olyan betegség esetén, amikor nem tud résztvenni, mindenképp jelzést kérek a szülőtől, és megpróbálunk egy másik, alkalmas időpontot találni.

Csoportos óra: Mivel a tanulónak foglalt helye van a csoportban, így az az óra kifizetettnek minősül. Az órán elhangzottakról tájékoztatom tanítványomat, és kérem az önálló feladatmegoldásra, melyet elküld nekem. Amennyiben úgy látom, szükséges vele átvennem az előző óra anyagát, úgy keresünk egy alkalmat, amikor 30 percben átbeszéljük azt.

Az óra megtartottnak minősül, amennyiben elfelejtődik, vagy 24 órán belül mondják le (kivéve betegség). Amennyiben 24 órán túli a lemondás, úgy megpróbálunk egy másik alkalmat keresni, azonban itt szükséges a tanuló rugalmassága, hiszen az órarendi telítettség miatt nagyon nehéz újabb időpontot találni.

Az óra megkezdése után 10 perccel jelzek a tanulónak/szülőnek, hátha csak elfelejtette az órát.